Saskatoon muffins!

Recept: Bacca Saskatoon Muffins

Ingredienser
125 g  smör
4½ dl vetemjöl
1½ dl socker
3 tsk bakpulver
1 ägg
1 1/4 dl Bacca havtornssaft
1 1/4 dl vaniljyoghurt
4 dl Bacca saskatoon + 1/4 dl vetemjöl
1 tsk kardemumma

Vaniljströssel
1dl vetemjöl
3/4 dl socker
1½ msk vaniljsocker
50 g smör

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna.

Blanda vetemjöl, socker och bakpulver i en skål. Vispa upp ägget och vispa i det smälta smöret, havtornssaften och yoghurten.Rör sedan ner mjölblandningen i äggblandningen.
Blanda saskatoon bären med det extra vetemjölet och rör ner dem försiktigt i smeten, bara så allt blandas.Fördela smeten i muffinsformar nästan upp till formkanten. Och ställ dem på en ugnsplåt.

Blanda ingredienserna till vaniljströsslet så att det blir som en smuldeg och strö det över de ogräddade muffinsarna. Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter för stora muffins och ca 20 minuter för mindre. Känn med en sticka. Låt svalna på galler.

Lämna en kommentar